2021. december 5., vasárnap

Lottó ötös

Úgy tűnik ma, majdnem mindenki a balatoni ingatlanából reméli a lottó ötöst, a főnyereményt. Az eladók az ingatlan.com -on, a magas hirdetési árak láttán saját ingatlanjaikat túlértékelve, áruba bocsátják. Ha bejön a veréb, bingó, ha nem jön, legfeljebb megmarad.

A veréb nem jön. A veréb a következő kérdéseket teszi fel magának. A felkínált ingatlan ára, arányban áll-e az értékkel? A másik kérdés, az ingatlan hordoz-e ennyi előnyt? Nos, a vízparti ingatlanokat kivéve, nem hordoz. Az ingatlanok bérleti díja, nem követte, és nem követi az ingatlan árak emelkedését.

100 millió Ft/lakás. Bérleti díj évi 2,0 millió Ft. 50 évig lehet bérelni. Közben a lakás leamortizálódik, nemcsak fizikailag, de erkölcsileg is. A fel nem használt készpénz pedig mindig hoz valamennyi kamathozadékot.

Több százmillióról beszélek, melynek alacsony kamathozadékából is játszva lehet bérelni 5 csillagos szállodát, ahol még szolgáltatások is vannak és nincs gond az ingatlanra.

De mégis, a tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen irreális áron kínált ingatlanok közül is elkel néhány. De hogyan? Az ingatlant meg kell nézni, de csak annyit szabad ajánlani érte, amennyit a Vevőnek megér. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte. És lám az ingatlan elkel. Csak amikor szóba kerül mennyiért sikerült eladni, akkor nem akar senki nyilatkozni. Szégyellik megmondani, hogy csak a kínált ár feléért, harmadáért, azaz, a reális árán.

Úgy hogy kedves Vevők, tessék bátran ajánlani az ingatlanért annyit, amennyit jónak gondolnak érte. A komoly eladók reális áron, el fogják adni az ingatlant. A kollégák pedig nem tudom, mit tudnak kezdeni az irreális áron nyilvántartott ingatlannal, mert sem eladni, sem Vevőt szerezni nem tudnak rá. Így akár be is zárhatják a boltot.

Ha pedig valaki nem tudja eladni ingatlanát cseréljen. https://balatoniingatlancserek.hu/


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.